Armada Laser Center
Разбери повечеСвържи се с нас за да получиш отстъпка

Лазерна епилация вреди

Лазерна епилация вреди

Както всяка услуга, така и лазерната епилация има своите ползи и вреди. В интернет е пълно със статии и обяснения за високата ефективност на услугата, дълготрайните резултати, които дава и безболезнения й начин на работа. Безспорно – това са все истини, които превръщат лазерната епилация в един незаменим начин за дълготрайно премахване на косъмчетата. Сега обаче, нека поговорим за различните вреди, до които тя може да доведе.

В самото създаване на услугата лазерна епилация, тя не е била толкова усъвършенствана, колкото е днес. Първоначално от дълготрайно обезкосмяване са могли да се възползват само хора с много светъл цвят кожа и тъмни косми по тялото.  Това е била и причината за различни странични ефекти при лазерно епилиране, предимно изгаряне и пигментации на кожата.

В никакъв случай обаче не се заблуждавайте, че тези вреди по епидермиса не могат да се получат и днес. В много центрове за лазерна епилация, в наши дни, се използват остарели лазери. Причината те да причиняват изгаряния или пигментация е, че нямат много възможности за настройка.  А при качествена лазерна епилация, уреда трябва да бъде изцяло съвместим с цвета кожа и окосмяването на клиента. Неведнъж сме ставали свидетели на оплаквания от жени и мъже за пигментация на кожата в зоната на епилация. Друг път, след лазерна епилация се получават мехури и различни степени изгаряне. Това определено е сигнал за нещо нередно. Разбира се, колкото и безвредна за кожата да е тази услуга за дълготрайно обезкосмяване, епидермиса е нормално да реагира по някакъв начин, ако сте с по-чувствителен тип кожа. Например, характерно и напълно естествено е след лазерна епилация в зоната да се появи леко зачервяване, което обаче отшумява най-много за ден. Що се отнася до появата на малки мехурчета – това също е възможно при хората с чувствителна кожа. Не е нормално обаче да усещате болка след епилация, по кожата Ви да се появяват  големи мехури и силно зачервяване. Затова, внимавайте при избора си на лазер център и винаги следете за това с какъв тип лазер се извършват процедурите.

За щастие векът, в който живеем, ни предлага най-доброто от лазерната епилация и уредите за дълготрайно обезкосмяване. В момента лазерна епилация може да извършите с последен модел Александритен лазер, който е доказано безвреден и ефективен. Той притежава редица настройки, благодарение на които се приспособява за работа към всеки фототип кожа. С него може да премахнете дори финия едва забележим мъх по тялото и лицето си. Процедури с лазер Александрит, у нас, може да извършите в лазер център „Армада”.

При интерес или за повече информация – моля, заповядайте в центъра!