Armada Laser Center
Разбери повечеСвържи се с нас за да получиш отстъпка

Лазерна епилация и бременност

лазерна епилация и бременност

Лазерна епилация и бременност

Бременността  – едно от най-хубавите неща, които могат да се случат в живота на една жена. За съжаление, колкото и хубав да е този период, той е свързан   с редица промени. Накратко, бременността е причина за коренна промяна в живота, ежедневието и поведението на жената, тъй като тя става майка. Един от най-големите проблеми на бременните жени е появата на много по-натрапчиво нежелано окосмяване дори в зони, в които до сега, то не е било присъщо да се появява. Лекарите забраняват използването на всякакви депилиращи средства, освен бръсненето. Да премахнеш косъмчетата по краката си обаче може да се окаже много по-трудно, когато имаш голямо коремче. Намалява се подвижността и видимостта към някои зони от тялото. Да поддържа външния си вид е присъщо за всяка жена и колкото и препятствия да създава бременността – жените винаги намират начин.

  • Бръснене по време на бременност:

В продължение на години бръсненето по традиция се смята за единствения ефективен начин жените да премахват нежеланото си окосмяване по време на бременност. Както знаете, депилацията с помощта на самобръсначка има няколко недостатъка. На първо място – бързият растеж на косъмчетата. Окосмяването по време на бременност израства изключително бързо, заради объркването на хормоните. На второ място – раздразнението на кожата и загрубяването на окосмяването. В случай, че изпитвате затруднение да обезкосмите някои части от своето тяло, не бива да се притеснявате да поискате помощ от партньора си. Характерно за засиленото окосмяване по време на бременност е, че то опада само след въпросните девет месеца, ако не го бръснете. Неслучайно обаче, въпреки недостатъците от използването на самобръсначка, този метод е най-предпочитан.

  • Лазерна епилация по време на бременност:

Противопоказания за извършването на лазерна епилация по време на бременност – няма. Възможно е обаче, поради объркването на хормоните и прекомерния растеж на косъмчетата, тя да не бъде чак толкова ефективна. Друг проблем е склонността на кожата към пигментации през тези девет месеца, а извършването на лазерна епилация може да стимулира тази неприятна реакция на кожата. Специалистите съветват да извършите лазерна епилация след появата на първия Ви менструален цикъл и завършване периода на кърменето. Лазер център „Армада” пък Ви предлага и друг вариант – да премахнете нежеланото си окосмяване преди началото на бременността, за да си спестите неприятното усещане от прекомерно окосмяване през следващите девет месеца. По време на бременността не се губят постигнатите резултати от направената лазерна епилация преди това. Напротив – можете да завършите процеса по дълготрайно обезкосмяване след това и да получите максимално добри резултати.

Очакваме Ви!