Armada Laser Center
Разбери повечеСвържи се с нас за да получиш отстъпка

Лазерна епилация рискове

Лазерна епилация рискове

Услугата лазерна епилация предлага изцяло безболезнена обработка на зоните от тялото и лицето за постигането на трайно обезкосмяване. В практиката се използват различни лазери за лазерна епилация и всеки център, предлагащ процедури, сам преценява рисковете. По-модерните уреди за лазерна епилация като Александритния лазер, с който работи център „Армада”, могат да се настройват за обработка на окосмяването върху всеки фототип (цвят) кожа. По-остарелите модели обаче, крият редица рискове при обезкосмяване.

Рискове при извършването на лазерна епилация

Риск винаги има, от значение е той да е минимален по време на обработка на зоната. При по-старите модели лазери рисковите моменти са повече, заради малкото възможности за настройка, които притежават. Например уредите, които са се използвали в зората на лазерната епилация, са премахвали предимно тъмно окосмяване върху много светла кожа. Това значително е ограничавало полезността на услугата и е редуцирало клиентите.

Днес подобно ограничение е недопустимо. Въпреки това, все още съществуват центрове за лазерна епилация, които използват остарели уреди за обезкосмяване. Един от белезите за това е усещането на болка по време на процедурата. Както добре знаете, услугата лазерна епилация е безболезнена серия от сеанси. Ако по време на обезкосмяването усещате парене, болка или и двете – това е достатъчно показателно, че нещо в лазера или начина на обработка не е наред. Възможно и нормално е, въпреки усъвършенстваните технологии, по време на обезкосмяването да изпитате лек дискомфорт, в случай, че кожата Ви е по-чувствителна. Уведомете медицинското лице и неудобството бързо ще бъде отстранено. Например, при обработката с Александритен лазер, в център „Армада” – в случай на дискомфорт, уредът за лазерна епилация е снабден със специална охлаждаща приставка. Тя възвръща комфорта и допълнително защитава кожата. В този ред на мисли, болката е част от възможните рискове при извършването на лазерна епилация. Прекалено силната болка при обезкосмяване може да доведе до изгаряне на кожата. Характерно за този дефект при обработка е подуването, зачервяването на зоната и покриването й с големи, болезнени мехури. След подобна манипулация – незабавно се консултирайте с лекар.

Задължително преди да започнете програма по лазерна епилация, медицинските лица в центъра трябва да изследват Вашия фототип кожа и окосмяване. Тези данни са необходими за настройката на лазера. При ненастройване на уреда за епилация е възможно да получите не само изгаряне, а и пигментация на кожата. Невниманието на персонала пък може да причини рак на кожата, ако лъчът премине през бенка.

Както всяка услуга, така и лазерната епилация крие своите рискове. За да ги избегнете – доверете се на професионалистите в лазер център „Армада”.