Armada Laser Center
Разбери повечеСвържи се с нас за да получиш отстъпка

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

 


2048-2Какво е лазер Александрит?
Александритът кристал се използва като източник на лазера. Александритен Лазер произвежда определена дължина на вълната на светлината в инфрачервения спектър (755 нанометра).

Лазерът работи чрез излъчване с дължина на вълната на високата енергийна светлина. Дължината на вълната се измерва в нанометра (нанометра).
Как работи александрит лазер?
Дължината на вълната на високата енергийна светлина, излъчвана от лазера се превръща в топлинна енергия и това вреди на специфичната целева област. Така лазерът александрит,работи по метода на фототермолиза: това означава използване на светлина за подгряване (термо) избрана област за унищожаване (космите), като оставя кожата незасегната.

По този начин светлината въздейства избирателно върху космените структури без поражения върху обкръжаващата кожа.

За дълготраен ефект лазерната епилация се нуждае от няколко сесии (4-6 сесии или повече за лицето 8-10). Броят на сесиите зависи от зоната на тялото, цвят на кожата, дебелина на косъма, хормонални заболявания, пол и др. , за да се определи броят процедури за основното лечение поради индивидуалността за всеки пациент е задължително консултация на място със специалист,лекар и дерматолог , които ще бъдат на ваше разположение при запазен час по телефона.

Препоръчват се 4-6 седмици между лазерните сесии.

В зависимост от зоната, кожата ще остане напълно чиста и гладка за около 6 до 8 седмици след лечението,когато фини косъмчета започват да растат отново – това означава, че е време за процедура.

ПРЕПОРЪКИ

Преди Лазерна Епилация

 1. Избягвайте слънцето 2 седмици преди и след лечението. Раздразнената кожа може да е по-податлива на наранявания. Наскоро зачервена кожа не може да се третира като може да развие пигментация.
 2. Може да се наложи да спрете всякакви локални медикаменти 1- 2 седмици преди началото на лечението.
  Трябва да избягвате кола маска,  скубане, епилация или изрусяване на косъма 3 седмици преди началото на лечението.,защото меланинът,  трябва да присъства във фоликула на косъма , тъй като точно това е „целта“ за лазерния лъч.
 3. Зоната ще трябва да се епилира чрез депилиращи кремове или бръснене  2-3 дена преди процедурата  и  да се поддържа чисто без никакви козметични продукти в деня на процедурата. Ние разчитаме на Вас да ни информира за всички промени във вашето състояние, трябва да знаем за  лекарствата, които приемате, включително и тези, купувани от аптеката.

След Лазерна Епилация

 1. Веднага след лечението, ще има зачервяване на фоликулите, което може да продължи до два часа или по-дълго. Зачервяването може да продължи до 2-3 дни. Поддържайте третираната зона  чиста .
 2. След лечение ще ви препоръчаме успокояващи кремове като гел от алое вера. Ако областта все още е топла на пипане можете да приложите една студена фланела . Да не се допуска лед в пряк контакт с кожата.
 3. Не трябва да се обезкосмявате между лазерните процедури с кола маска, скубане, депилиращи кремове, които ще нарушат ефекта придобит от лазерната епилация на космения фоликул. Препоръчително е скъсяване на космите с медицинска ножичка .
 4. Избягвайте излагането на слънце, за да се намали вероятността от хиперпигментация (потъмняване на кожата).
 5. Използвайте минимум слънцезащитен крем SPF 30 по всяко време в хода на лечението.
 6. Няма ограничения за къпане освен за лечението на кожата е нужно внимание.Избягвайте много гореща вана или душ.
 7. Избягвайте парни бани и сауни в продължение на 1 седмица.
 8. Пилинг или други инвазивни козметични процедури трябва да става по съвети на специалиста .