Armada Laser Center
Разбери повечеСвържи се с нас за да получиш отстъпка

Лазерно обезкосмяване

лазерно обезкосмяване

Кой е най-добрият начин за обезкосмяване?

Съществуват различни начини за обезкосмяване: едни осигур яващи краткотрайни резултати и други, които спомагат за постигането на перманентно обезкосмяване.

  • Депилиращи средства:

Депилиращите средства може да откриете по магазините в много разновидности. Едно от най-популярните депилиращи средства е самобръсначката. Тя премахва косменото стъбло над епидермиса безболезнено и бързо. Временното обезкосмяване със самобръсначка е най-евтиният начин да поддържате кожата си гладка и обезкосмена. Недостатък на бръсненето е загрубяването на косъмчетата. До един-два дни след бръснене нежеланото окосмяване отново се появява по-твърдо и дебело.

Вторият най-разпространен начин за временно обезкосмяване е с уреда епилатор. Той се използва в домашни условия, но в зависимост от зоната, която епилирате – обезкосмяването може да бъде много болезнено. При депилация с епилатор уреда издърпва косъмчетата с техния корен. Продължителността на ефекта е около две седмици. Недостатък на депилацията с епилатор са подкожно растящите косъмчета и възможното раздразнение на кожата по време на и след обезкосмяване.

Третият най-популярен начин за обезкосмяване е кола маската. Това е услуга, която се извършва във всеки козметичен салон/студио. С нея косъмчетата се издърпат и премахват заедно със своя корен. Извършването на кола маска обаче не е процедура, която всеки би изтърпял. Обезкосмяването може да бъде доста болезнено в зависимост от прага Ви на болка и зоната, в която го извършвате. Ефективността на процедурата кола маска е приблизително 2-3 седмици. Недостатък е при нея е, ако искате да отстраните окосмяването си отново с кола маска – тогава трябва да изчакате докато косъмчетата достигнат определена дължина. Възможно е след процедурата да получите обрив или друг вид реакция на кожата вследствие на раздразнение от обезкосмяването.

 

  • Лазерно обезкосмяване:

За разлика от депилиращите услуги лазерното обезкосмяване, познато още като лазерна епилация, е услуга, която предоставя на клиентите трайно премахване на косъмчетата. Лазерно обезкосмяване може да извършите във всяка зона от тялото и лицето си, тъй като процедурите са изцяло безболезнени. В лазер център „Армада” за епилация се използва последен модел Александритен лазер. Той щади кожата, увреждайки единствено космения фоликул (корен). За постигане на трайно лазерно обезкосмяване, клиентите се нуждаят от различен брой процедури. За лице сеансите най-често варират между 6-12, а за тяло – между 4 и 6. Специалистите в „Армада” ще Ви изготвят индивидуална програма за посещения, чрез която може да следите графика и датите за извършване на процедурите. Характерно за лазерната епилация в центъра е съвместимостта на лазера с всеки фототип кожа, т.е при обезкосмяване няма опасност от нежелани реакции на кожата. След края на всеки сеанс можете да се завърнете към рутинните си дейности, без да имате усещането, че току-що сте били на процедура по лазерно обезкосмяване.

За повече информация – заповядайте в лазер център „Армада”!