Armada Laser Center
Разбери повечеСвържи се с нас за да получиш отстъпка

ФАКТИ ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Няколко факта за лазерната епилация

Какво трябва да знаем?

Различните методи за премахване на нежеланото окосмяване като бръснене и кола маска се използват през годините, но тези методи са временни и предлагат различна степен на успех. Затова дерматолозите използват лазери и светлинни източници за безопасно и ефективно третиране на по-големи площи с нежелано окосмяване с минимален дискомфорт на пациента и по-малко усложнения в сравнение с другите методи за намаляване на космите. Нашите лазери са снабдени с устройство за охлаждане, която намалява дискомфорта от лазерната светлина, а също така защитават най-горния слой на кожата от прекомерно загряване и потенциални промени в пигментацията.

Въпреки това, дори най-добрите лазери се нуждаят от няколко процедури, за да достигнат видим ефект. Това е така, защото космите растат циклично, така че е необходимо повторно лечение, за да се унищожат космените фоликули. Цялата терапия трябва да се извършва от или под прякото наблюдение на дерматолог или друг лекар, който има подходящо обучение и опит.

Ако имате тъмни косми, те се поддават най-добре на лазерна епилация. Светлите косми са по-малко податливи на терапия, но локални медикаменти могат да бъдат използвани, за да се повиши ефективността. Можете да очаквате намаление на растежа с около 10 на сто до 25 на сто след всяко посещение. Също така не бързайте с „ударна терапия“ – между процедурите трябва да има няколко седмици пауза и нашите специалисти в Лазерен Център Армада ще Ви кажат кога трябва да направите всяка следваща процедура. Също така, трябва да избягвате слънчевата светлина и да използвате защитен крем след всяка процедура.

Не на последно място, работейки с Лазерен Център Армада, Вие намалявате до минимум рисковете от странични ефекти, тъй като нашите дерматолози могат да оценят по-добре от Вас ситуацията и да препоръчат най-удачния курс за действие за всеки пациент. Дори да сте добре запознати с материята, винаги се консултирайте със специалист преди да предприемете каквото и да било.